Már nem kell sokat várni, és berobban a nyár - Ekkor érkezik a 30 fok

Fotó: Polyák Attila - Origo -
meleg május időjárás Nyár előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten még várat magára a meleg, de jövőhéttől igazán nyárias időjárás elé nézünk, szerdán akár 30 fok is lehet.

Bár nyárias meleggel indult a május, vasárnap egy újabb hidegfront érkezett hazánkba, ami miatt kissé hüvős, szeles napoknak néztünk elébe. Ennek sajnos még nincs vége, szerdán és pénteken is hidegfront ér el bennünket, hétvégétől azonban változás következik - írja az Időkép.

Vasárnaptól határozott délies áramlás váltja fel a hűvös északnyugati szeleket, ami 5-8 fokkal melegebb, szubtrópusi eredetű levegőt szállít térségünkbe a jövő hét folyamán.

A legfrissebb előrejelzések szerint a nappali hőmérsékletek többfelé meghaladhatják a 25 fokot, sőt szerdán akár a 30 fokot is elérhetjük.

Jövőhéten akár 30 fok is lehet (illusztráció). Forrás: Shutterstock

Azt egyelőre nem tudni biztosan hogy a napsütés mellett lehet-e számítani záporokra, úgy tűnik, a hét második felében kell majd számolni csapadékkal. A nyárias meleg azonban egész héten velünk maradhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.