Hidegfront után jön a kánikula: erre készülj a következő napokban

Forrás: Shutterstock -
hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidegfront vonul át ma hazánkon, kevés eső, de hatalmas szél várható. Pár nap múlva pedig akár már közel 30 fok is lehet. Mutatjuk részletesen! 

Szerda
Kora délutánig változóan felhős, részben napos időre számíthatunk. Délután aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Eleinte a DNy-i, délután az ÉNy-i szél lesz erős, néhol viharos. 19-23°C körül alakul a hőmérséklet. Délelőtt meleg-, délután hdiegfronti hatás érvényesül.

Forrás: Shutterstock

Csütörtök
Reggel csökken, majd napközben délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Keleten valószínű a legtöbb napsütés. Elszórtan lehet kisebb eső, záporeső. Hajnalban az ÉNy-i, este a DNy-i szél lesz élénk. 14-15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Péntek
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is. A nyugati, északnyugati szél élénk lesz. Hidegfront alakítja időjárásunkat. Tovább gyengül a nappali felmelegedés: 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombat
Fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütésre van kilátás. Már csak néhol fordul elő zápor. 15 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap
A többórás ragyogó napsütést kevés fátyolfelhő zavarja. Nem lesz eső. 20 és 27 fok közé erősödik a nappali felmelegedés - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.