Tragédia Budaörsön: nem élte túl a baba az otthonszülést

Forrás: Shutterstock -
szülés dúla tragédia otthonszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sírt fel a kisbaba, aki egy budaörsi dúlalakásban jött világra. Hiába hívtak segítséget, már nem tudták megmenteni az életét.

Második gyerekét várta Csilla, a kismama és párja az otthonszülés mellett döntöttek, a miskolci nő egy budaörsi dúlalakásban tervezte világra hozni kisbabáját. Csakhogy ez tragédiába torkollott.

A 35 éves nőnél szerdán hajnali 4 körül jelentkeztek a fájások, értesítette a dúlákat, majd autóba ültek, és 200 kilométert vezettek Budaörsig. Ott már felkészülve várták őket a dúlák, a baba fél 10 körül világra is jött, csakhogy nem sírt fel. A dúlák követték az ilyenkor szükséges eljárást, de nem vezetett eredményre, ezért értesítették az egyik koraszülött-mentésre szakosodott céget. A segítség hamar megérkezett, de sajnos már ők sem tudták megmenteni a baba életét.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezt követően mentőt hívtak az édesanyához, akit kórházba vittek, ahol megkapta a megfelelő ellátást.
A Bors próbált kapcsolatba lépni a szülőkkel, de nem sikerült, a dúlalakásnál egy szomszéd nyilatkozott a lapnak:

„Több mentőautót is láttam az adott épület előtt, de amikor érdeklődtem, hogy mi történt, közölték, hogy semmi közöm hozzá. Alapvetően elítélem az otthonszülést, mert úgy vélem, igazán biztonságosan elsősorban kórházi körülmények között lehet egy babát a világra hozni."

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes után nyomoz halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. Azt vizsgálják, kórházi körülmények között megmenthető lett-e volna a baba élete, illetve hogy mi okozta a halálát pontosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.