A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy fiatalemberrel szemben, aki 2021. január 1-én, egy Kunszentmiklós környéki községben ittas állapotban bántalmazta, majd egy konyhakéssel meg akarta ölni a barátnőjét.

A vádirat szerint az elkövetéskor a 17 éves fiú 2017 óta állt érzelmi kapcsolatban a sértettel, 2020 augusztusában fiúgyermekük is született. Kapcsolatuk azonban hullámzó volt, tavaly ősszel egy vita során a vádlott megpofozta a sértettet, majd el is költözött tőlük.

2020 decemberében a vádlott és a sértett elhatározták, hogy megpróbálják a kapcsolatukat helyreállítani. Úgy döntöttek, hogy együtt töltik a szilvesztert a vádlott édesanyjának házában. 2021. január 1-én napközben a vádlott erősen leittasodott. Kötözködött a sértettel, az este során többször is vitatkoztak.

Késelés IllusztrációForrás: AFP

Este 10 óra körül a vádlott békülési szándékkal odament az ágyban, a közös négy hónapos gyermekükkel együtt fekvő sértetthez. A lány azonban azt mondta, hogy akkor beszéljék meg, ha a vádlott kijózanodik. Ettől a fiatalkorú ismét feldühödött, szidalmazta a sértettet, megragadta a haját, elkapta a nyakát, amitől a sértett beverte a fejét az ágy támlájába. A további bántalmazást az egyik családtag akadályozta meg.

A vádlott azonban magához vett egy éles konyhakést, berontott a szobába és az ágyra rátérdelve, lendületből rátámadt az ágy túloldalán hanyatt fekvő sértettre. Még mielőtt a sértett feje, mellkasa felé szúrhatott volna, a családtag közéjük ugrott és elkapta a vádlott kést tartó kezét, így a kés kiesett a kezéből. A vádlott csak a családtag közbelépése miatt nem tudta megszúrni a kartávolságon belül lévő sértettet.

A vádlott ismét felkapta a kést és újra a sértettre támadt, de újból megakadályozták, hogy megszúrja a sértettet. A vádlott még ezután is rátámadt a barátnőjére, megragadta a nyakát és többször oldalba is rúgta. Végül a családtagoknak sikerült kituszkolniuk a szobából és értesítették a rendőrséget. Ha a családtagok nem lépnek közbe, a sértett mellkasára, nyakára, fejére irányzott szúrások a nő halálát is okozhatták volna.

A főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu