Dr. Rusvai Miklós meglepő dolgot árult el: sokkal több a vírusmutáns, mint gondolnánk

fotó: Talán Csaba -
koronavírus Dr. Rusvai Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb embert az foglalkoztatja, hogy meddig kell tartanunk a különböző vírusmutációktól. De persze ugyanolyan fontos kérdés az is, hogy meddig véd az oltás, és mit tegyenek azok, akik félnek a mellékhatásoktól – minderre szívesen válaszol a holnap megjelenő HOT! magazin hasábjain dr. Rusvai Miklós.

Több mint tizenhatezer mutánsát ismerjük a vírusnak, de csak néhány lett hírhedt:

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

Mivel az előbb említett mutációk megváltoztatták a vírus tüskefehérjéjét, ezért nem lehet tudni, hogy hat-e ellenük a vakcina, vagy pedig megváltozott a mutánsok fertőzőképessége, ha már megváltozott ez a fehérje. A brit variánsnál igazolódott, hogy gyorsabban terjed, és fokozott a kórokozó képessége – valószínűleg ez igaz az indiai variánsra is.

A virológus azt sem rejti véka alá, hogy a felesége már nem viseli túl jól azt, hogy a doktor úr az elmúlt időszakban folyamatosan elfoglalt.

Ha érdekel a sztori, keressétek a HOT!-ot digitális formában is, a digitalstand.hu/hot oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.