Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Forrás: AFP/Noel Celis -
Sinopharm vakcina koronavírus szállítmány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

"Pontosan tudjuk, hogy minden nap számít", hiszen minél előbb tudják beoltani az embereket, annál előbb alakul ki a védettség, és annál előbb kerülnek biztonságba - hangsúlyozta a miniszter.
Arra is kitért, hogy

a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra.

Szijjártó: újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra Forrás: AFP/Noel Celis

Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet, és ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon.

Emlékeztetett: a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), így - emelte ki Szijjártó Péter - mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.