Feldolgozhatatlan a gyász amit a 13 éves öngyilkos kisfiú szülei éreznek.

Ahogy azt már korábban megírtuk önkezével vetett véget az életének az a  13 éves kisfiú, akinek a holtestét a Lónyai-főcsatornában találták meg.

kép: illusztrációForrás: Shutterstock

Gyászoló, összetört szülei virrasztással emlékeznek gyerekükre. Pisti szülei elmondták, hogy a kisfiú valószínűleg szerelmi bánata miatt döntött az öngyilkosság mellett. Ám egyesek szerint egyértelműen ők tehetnek róla, hogy kiskorú fiuk számára a halál jelentette az egyetlen megoldást.

„Amióta tudjuk, hogy a fiam nincs többé, éjjel-nappal fenn vagyunk. A cigány szokásoknak megfelelően folyamatosan érkeznek hozzánk a vendégek, akiket étellel és itallal kell kínálnunk. Tiszteletüket teszik az ismerősök, illetve a közeli és távolabbi rokonok. A férfiak és az asszonyok is teszik a kötelességüket„ – mondta a Borsnak  egy gyászoló családtag. 

A beszélgetésből az is kiderült, hogy különleges temetése lesz kisfiúnak.
„Az biztos, hogy úgy temetjük el, mint egy igazi művészt, hiszen ő többet érdemel, mint egy egyszerű ember. Hófehér koporsót veszünk neki, hiszen ártatlan volt és tisztalelkű. Téglából építünk majd egy emlékművet, hogy soha ne feledje őt a történelem! Biztosan tudjuk, hogy mit szeretne, hiszen megálmodtam a temetés pontos menetét. Tudom, hogy ezzel ő üzent, ugyanakkor a falon őrizzük az egyik festményét is, melyről csak a megtalálása után döbbentünk rá, hogy tulajdonképpen a végakaratának egy részletét ábrázolja" – mondta el, könnyeivel küszködve a gyászoló édesapa.