Ismét megnyílik a lehetőség a Pfizerre való regisztrációra: már 51 százalékos az átoltottság

Forrás: Youtube -
Operatív Törzs átoltottság regisztráció oltás Galgóczi Ágnes regisztrált
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napok adatai szerint a járvány visszahúzódóban van, országos átlagban csökken a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Az osztályvezető azt is elmondta, hogy ezentúl ritkábban tartanak tájékoztatót, a legközelebbi pénteken lesz.

Magyarországon 51 százalék az átoltottság, szemben az uniós 35 százalékkal

- hangsúlyozta Galgóczi, aki szerint a kedvező járványügyi adatok annak tudhatók be, hogy a magas átoltottság mellett a lakosság együttműködő, és betartja a védelmi intézkedések nagy részét.

Már a külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra, érvényes regisztráció bortokában pedig közvetlenül lehet időpontot foglalni AstraZenecára, Szputnyikra és Sinophamra.

Még félmillióan vannak azok, akik már regisztráltak, de oltásra még nem foglaltak időpontot

- mondta az osztályvezető, hozzátéve, hogy ismét 175 ezer ember előtt nyílik meg a Pfizerre való regisztrálás lehetősége, és már azok is regisztrálhatnak, akik 3 hónapon belül estek át a fertőzésen.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.