Elfogták a rendőrök Európa egyik legnagyobb heroinkereskedőjét: havonta 100 kiló drogot akartak csempészni

drog heroin heroinkereskedő kereskedő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őrizetbe vett a spanyol rendőrség Madridban egy kábítószer-ellenes művelet keretében kilenc embert, köztük Európa egyik legnagyobb heroinkereskedőjét. A hatóságok a művelettel összefüggésben 26 kilogramm heroint is lefoglaltak korábban.

Az őrizetbe vett személyek Törökországból, Bulgáriából, Romániából és Spanyolországból származnak, közülük heten már rácsok mögött vannak. A rendőrségi művelet egy olyan szervezet felszámolásával végződött, amely nagyobb mennyiségű heroint akart becsempészni Hollandiából Spanyolországba. A rotterdami székhelyű bűnszervezet vezetője, az említett drogkereskedő azért érkezett Hollandiából Spanyolországba, hogy személyesen hangolja össze a nagyobb mennyiségű heroin bejuttatását.
A szervezet ellen a tavalyi év közepén kezdődött nyomozás, miután 2019-ben őrizetbe vettek egy nekik dolgozó török származású személyt.

A szervezet vezetője Európa egyik legnagyobb heroinkereskedője volt, aki gyakran utazott Hollandia, Törökország és Spanyolország között a szállítmányok bejuttatásának megtervezése céljából.
A spanyol hatóságok szerint a szervezet havonta mintegy 100 kilogramm heroint akart becsempészni Spanyolországba hajószállítmányokban.

A spanyol rendőrség az üggyel összefüggésben májusban őrizetbe vett egy párt, akiknél 26 kilogramm heroint találtak 20 csomagban. A kábítószert hajón érkező cement- és homokzsákokba rejtették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.