Ezen múlik, hogy lesz-e negyedik hulláma koronavírusnak hazánkban

Forrás: Shutterstock -
negyedik hullám járvány védőoltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A védőoltás nagyban befolyásolja, hogy lesz-e negyedik hulláma a koronavírusnak - közölte Dr. Galgóczi Ágnes járványügyi főosztályvezető.

Dr. Galgóczi Ágnes a Mokka vendégeként elmondta, hogy szerencsére a járvány visszahúzódóban van, a védőoltás beadásától függ, hogy kell-e számítanunk negyedik hullámra ősszel.

"A vírusok nagyon változékony szervezetek, nagyon könnyen alkalmazkodnak a körülményekhez, a vírus is túl akar élni, emiatt alakulnak ki a különböző variánsai is, amelyek akár befolyásolhatják a fertőzőképességet, a megbetegítő képességet, azt, hogy mennyire súlyosan fog lezajlódni a fertőzés vagy egyáltalán nem. (...) Nagyon fontos lenne, hogy még többen megkapják a védőoltást, mind a fiatalok, mind azok körében, akik még a közép korosztályba tartoznak és még nem részesültek védőoltásban, még mindig lehet regisztrálni. (..)

Nagyon fontos, hogy ne álljunk le a védőoltásokkal, hanem minél többen kapják meg"

- magyarázta a járványügyi főosztályvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.