Videón a 24 ezer éves zombi élőlények, melyek önmaguk klónozására is képesek

Forrás: Pinterest -
szűznemzés organizmus kerekesféreg Északi-sark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az északi-sarkvidéki fagyban 24 ezer éven át megfagyott apró zombikat nemrégiben újra életre keltették egy oroszországi laboratóriumban. És ha már így alakult, klónozták is őket.

Ezek a szívós élőlényeket kerekesféregnek hívják, akiket a szájukat körülvevő apró szőrök kerékszerű gyűrűjéről neveztek el. Ezek a soksejtű mikroszkópos állatok édesvízi környezetben élnek, és körülbelül 50 millió éve léteznek - írja a LiveScience.

A kutatók korábban azt tapasztalták, hogy a modern kerekesférgek mínusz 20 Celsius fokon fagyaszthatók le, majd akár 10 évvel később is újjáéledhetnek. Most a tudósok életre keltették azokat a kerekesférgeket, amelyek az ókori szibériai örökfagyban fagytak meg a pleisztocén korszak második részében. Csodák csodájára miután felolvadtak, rögtön szűznemzésbe kezdtek, azaz tulajdonképpen magukat klónozták a lények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.