Döbbenetes! Görögdinnyét találtak a Marson

Mars görögdinnye online lap New York Times
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Görögdinnye-mezőket találtak a Marson, állítja a rendőrség" címmel jelent meg egy írás a héten a New York Times internetes kiadásában. A meghökkentő állításokkal teli cikk több mint egy órán át volt elérhető, majd eltűnt az oldalról. 

"A hatóságok szerint a földönkívüli gyümölcsök felemelkedése tehető felelőssé a világűr görögdinnye túlterheléséért. (...) Az FBI nem volt hajlandó kommentálni a görögdinnye esőzésekről szóló jelentéseket, de azt megerősítették, hogy a kiviket letartóztatták"

- írták a cikkben, amit a szerző azzal a fura mondattal zárt le, hogy "ez a történet rendkívül unalmas, de legalább a görögdinnye finom, legalábbis a rendőrség ezt állítja" - írj a Futurism.

Később kiderült, hogy az írás valójában egy „modellcikk" volt, amit a New York Times belső rendszerének teszteléséhez használtak, és valaki tévedésből élesítette.

A Times szóvivője úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésre álló információik alapján nincsenek görögdinnyék a Marson, ugyanakkor a NASA nagy erőkkel kutat mikroszkopikus létformák után a vörös bolygón, tehát a jövőben elképzelhető, hogy élet nyomaira fogunk bukkanni az égitesten.

A rejtélyes felfedezésről szóló írás egyébként archivált változatban még mindig hozzáférhető, de a New York Times honlapján már csak egy hibaüzenet fogadja az olvasókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.