"Görögdinnye-mezőket találtak a Marson, állítja a rendőrség" címmel jelent meg egy írás a héten a New York Times internetes kiadásában. A meghökkentő állításokkal teli cikk több mint egy órán át volt elérhető, majd eltűnt az oldalról. 

"A hatóságok szerint a földönkívüli gyümölcsök felemelkedése tehető felelőssé a világűr görögdinnye túlterheléséért. (...) Az FBI nem volt hajlandó kommentálni a görögdinnye esőzésekről szóló jelentéseket, de azt megerősítették, hogy a kiviket letartóztatták"- írták a cikkben, amit a szerző azzal a fura mondattal zárt le, hogy "ez a történet rendkívül unalmas, de legalább a görögdinnye finom, legalábbis a rendőrség ezt állítja" - írj a Futurism. 

Később kiderült, hogy az írás valójában egy „modellcikk" volt, amit a New York Times belső rendszerének teszteléséhez használtak, és valaki tévedésből élesítette.

A Times szóvivője úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésre álló információik alapján nincsenek görögdinnyék a Marson, ugyanakkor a NASA nagy erőkkel kutat mikroszkopikus létformák után a vörös bolygón, tehát a jövőben elképzelhető, hogy élet nyomaira fogunk bukkanni az égitesten.

A rejtélyes felfedezésről szóló írás egyébként archivált változatban még mindig hozzáférhető, de a New York Times honlapján már csak egy hibaüzenet fogadja az olvasókat.