Születésnapnak indult, tömegverekedés lett a vége: botokkal támadtak

kocsma Salgótarján tömegverekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt négy Nógrád megyei férfi – köztük egy fiatalkorú – ellen, akik egy nagybárkányi kocsmában ünnepeltek, amikor egy a közelben szórakozó társassággal szóváltásba keveredtek, majd megverték azok rokonait.

A három testvér és sógoruk 2020. október 23-án egy keresztelő ünnepség után iszogattak egy nagybárkányi kocsmában, amelytől nem messze egy másik társaság éppen születésnapot ünnepelt.

A születésnapot ünneplő társaság egyik tagja a kocsma előtt dohányzott, ezt meglátva az egyik testvér kért tőle egy cigarettát, ám mivel csak az éppen szívott cigarettát kaphatta volna meg, feldühödött, szidni kezdte a férfit és megragadta a nyakát.

A dohányzó férfi hazaérve beszámolt a bántalmazásról családjának, akik rögtön a kocsmába siettek, és számon kérték a társaságot a történtek miatt.

A négy férfi erre botokkal támadt az érkezőkre, és mindenkit ütöttek-rúgtak akit csak értek. A verekedés hírére a bántalmazottaknak a helyszínre érkező újabb két családtagja sem járt jobban, a konfliktust kezdeményező férfi ugyanis mindkettőjüket megverte.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A pórul járt család egyik tagja súlyos, míg másik kettő könnyebb sérüléseket szerzett, ám az ő esetükben a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A kocsmai társaság még a rendőrök kiérkezése előtt távozott a helyszínről.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a négy vádlottal szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat, velük szemben szabadságvesztés, közérdekű munka és elzárás kiszabását, a fiatalkorú vádlottal szemben pedig javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Forrás: ugyeszseg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.