Medvetámadás történt Diósjenő környékén. Egy férfi vesztette életét.

Egy 57 éves férfi szétmarcangolt holtestére bukkantak a liptói Banskô-völgyben. Azóta több medveészlelést jelentettek hazánkból is írta a Bors.

Az országhatártól alig 200 kilométerre egy férfi holtestére találtak. Az orvosok azonnal megállapították, hogy a férfi biztos, hogy nem természetes úton hunyt el. Hiszen a fején, nyakán és az oldalán is harapásnyomokat fedeztek fel. Mivel a közelben több frissnek tűnő medvenyomot is találtak, valószínű, hogy egy vérmedve támadt rá a szerencsétlen emberre.

medveFotó / AFP

„Ez lehet az első olyan medvetámadás Szlovákiában, amely ember halálával végződött, de egyelőre a boncolás eredményére várunk."- mondta Marína Debnárová,az Állami Erdészet szóvivője.

Hazánkban is évről évre emelkedik a medveészlelések száma. Jellemzően az észak-magyarországi régiókban számolnak be hasonló jelenségről.

„Nagy valószínűséggel medvelábnyomot fényképeztek a mázsaháznál. A Nemzeti Park munkatársai még megerősítik a hírt, addig is az arra futóktól túrázóktól óvatosságot kérünk"

- figyelmeztette a lakosságot Diósjenő önkormányzata május elején.

Ezt tedd, ha medvével találkozol
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy medvék okoznak riadalmat. Íme, néhány tanács a kirándulóknak arra az esetre, ha esetleg összetalálkoznának egy medvével.