Eljött az idő: bíróság elé áll Szilágyi István apagyilkos fia

Fotó: Koncz Márton - Origo
Fotó: Koncz Márton - Origo -
gyilkosság Humenyánszky Jolán életfogytiglan apagyilkosság Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt évek egyik legsokkolóbb híre volt, hogy a Lópici Gáspárként is emlegetett Szilágyi istván színészt a saját fia ölte meg. A férfit most különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolják, akár tényleges életfogytiglanit is kaphat.

Hétfőn áll a Fővárosi Törvényszéken bíróság elé áll Szilágyi István fia - tudta meg a Bors.

A férfi már hosszú ideje alkohol és a gyógyszerek rabja volt, és az is kiderült, szörnyű tette előtt is gyakran bántalmazta szüleit, akik azonban nem tettek feljelentést ellene, sőt, előfordult, hogy a felelősségvonástól is megmentették. Azonban tavaly május 3-án már végzetes volt a támadás: a férfi egy kalapáccsal esett neki apjának, akit halálra vert. A színészt nem sokkal élte túl felesége, Jolika néni, aki a tragédia után is hangoztatta, kiáll a fia mellett, sőt a temetésről is küldött neki fotókat.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügyészség a férfit most különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja, és akár tényleges életfogytiglani büntetést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.