Péntek délelőtt ötven fő kísérte utolsó útjára Szilágyi Istvánt. A meggyilkolt színművésztől megtörten és kissé zavartan búcsúzott özvegye, Joli néni. Az asszony tudja, hogy a férje még ma is élhetne, ha közös fiuk nem öli meg, ennek ellenére nem haragszik: képeket szeretne küldeni a temetésről az előzetesben levő Péternek.

A három hete meggyilkolt színészt saját fia verte agyon egy kalapáccsal, a férfi azóta előzetesben van. Információk szerint Péternek azonban esze ágában sem volt elmenni apja temetésére. Az asszony tudja, amit tett, az visszafordíthatatlan, mégsem haragszik, sőt fotókat küld be a temetésről az apagyilkos fiának - írja a Ripost.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben.Fotó: Koncz Márton - Origo

Joli néni könnyeivel küzdve ülte végig imádott férjének temetését, akivel ötven éven át élt. A szertartás elején a 100 Tagú Cigányzenekar öt zenésze játszott, majd a református lelkész tartott búcsúztatót. Beszédet mondott a színész szülővárosának, Gyomaendrődnek a polgármestere és Szilágyi egykori munkaadója, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója is.