Koronavírus: újraoltási programot készít elő egészségügyi tárca azoknak, akiknek nincs elég antitestjük Oroszországban

Forrás: MTI/Balázs Attila -
újraoltási program Oroszország antitest koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újraoltási programot készít elő az orosz egészségügyi tárca azok számára, akik már megkapták a Covid-19 elleni vakcinát, de az antitestszámuk elégtelen szintre csökkent - írta a Moszkovszkij Komszomolec című napilap hétfőn, amikor az új fertőzöttek száma már negyedszer haladta meg a 17 ezret Oroszországban.

A lap idézte Mihail Murasko egészségügyi minisztert, aki szerint a közeli napokban nyilvánosságra fogják hozni az eljárás menetrendjét. Oroszországban a közelmúltban megugrott az új esetek száma, a betegek többségét a SARS-CoV-2 koronavírusnak egy, a korábbiaknál agresszívabb, indiai eredetű, úgynevezett delta változata fertőzte meg. Az orosz szaktárca a negatív tendencia ellensúlyozására döntött a lakosság újraoltása mellett.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester vasárnap azt mondta, hogy azokat is megfertőzheti az új koronavírus delta variánsa, akik régen kapták meg a védőoltást.

Oroszországban már készül az újraoltási terv. Forrás: MTI/Balázs Attila

Oroszországban a hétfői hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 17 378-cal 5 334 204-re emelkedett. A legtöbb új esetet Moszkvában (7584), Moszkva megyében (1811) Szentpéterváron (1046), Nyizsnyij Novgorod megyében (268) és Voronyezs megyében (199) észlelték. Anasztaszija Rakova fővárosi polgármester-helyettes kijelentette, hogy Moszkvában nem javul a járványhelyzet.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 145,7 millió, az elmúlt napon pedig 383 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 617 550 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Rusvai Miklós korábban azt nyilatkozta, hogy Magyarországon is szükség lehet majd újraoltásra, de ennek egyelőre még nincs itt az ideje.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.