Elnyűtt balerinacipőben nyert meg egy iskolai futóversenyt a roma kislány, most bajnok lett belőle - Fotó

siker roma futás kitartás Bajnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szegénysorból származó Horváth Annamáriára három évvel ezelőtt figyelt fel az ország, amikor balerinacipőben nyert meg egy iskolai futóversenyt. A lány három évvel később, 17 évesen, országos bajnoki címet szerzett 1500 méteren, a serdülők kategóriájában.

A versenyt 2021. június 20-án rendezték meg, Kassán. Annamária a Szepsi Atlétikai Klub versenyzőjeként indult és kiválóan teljesített.

Három éve a közösségi médiában és az országos lapokban is feltűnt egy fotó, amelyen egy törékeny, vékony kislány mosolyog, a dobogó legfelső fokán, elnyűtt balerinacipőben, két izmos, atlétalány között.

Horváth Annamária Forrás: Facebook

A Szepsiben élő Horváth Annamáriáról akkor kiderült, hogy a szepsi cigánytelepen él hat kistestvérével és szüleivel, igen szerény körülmények között. Innen jutott el, egészen a bajnoki címig. Gratulálunk!

Ez is érdekelhet: Kapás Boglárka megmutatta az olimpiai szettjüket – Fotó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.