Jégeső, viharok és szél enyhítheti a rekkenő hőséget: ekkor érhet ide

Forrás: Thinkstock -
vihar kánikula jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előrejelzés.

Csütörtök


Délutánig szinte zavartalan lesz a napsütés, de délután a Dunántúlon már megjelennek a gomolyfelhők. Esetleg a nyugati tájakon fordulhat elő helyi zápor, vagy zivatar. Rekkenő hőség, szinte országos forróság lesz 34-40 fokos maximumokkal. A délkeleti szél megélénkül.

Vörös kód lépett érvénybe a pokoli hőség miatt: eddig fog tartani.

Péntek


Nyugat felől erősen megnöbekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az esti órákban a középső tájakon zivatarláncolat állhat össze, mely kelet, északkelet felé mozog majd. Heves zivatarok is várhatók felhőszakadással, jégesővel, viharos szélrohammal. Egyelőre marad a tikkaszó meleg 30-37 fokkal. Estétől megerősödik az északnyugati szél.

Forrás: Thinkstock

Szombat


A napsütés mellett gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan fordul elő újabb zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk marad. 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

Vasárnap


Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Már csak elszórtan alakul ki csapadék. 32 fok körüli hőség valószínű. Csak néha élénkül meg az északkeleti légmozgás.

Hétfő


Többórás napsütés várható, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Estig esetleg elvétve fordul elő zápor, vagy zivatar. 30-35 fokos kánikula ígérkezik - olvasható a Köpönyegen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.