A kapu előtt esett össze a fiatal focista: sokadik próbálkozásra sikerült újraéleszteni

Forrás: Shutterstock -
szívmegállás focista újraélesztés csapattárs foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal, debreceni sportoló váratlanul lett rosszul a pályán, de a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően nem történt tragédia.

A SOCCA Józsa Liga III. fordulójának mérkőzésen a kapu előtt esett össze a Józsai SZTSE nevű focicsapat egyik játékosa. A fiatal sportoló csapattársai és az ellenfél játékosai is azonnal tudták, hogy segíteniük kell rajta. A jelenlévők azonnal megkezdték az elsősegélynyújtást, majd sokadik próbálkozásra sikerült újraéleszteni a játékost. Az időközben megérkező mentősök, ezután átvették az ellátást és kórházba szállították – számolt be róla a Bors.

A kapu előtt esett össze a fiatal focista (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A klub elnöke, Őri Krisztián később tájékoztatást adott a focista jelenlegi állapotáról, aki szerencsére már jobban van és otthonában lábadozik.

A hirtelen szívhalál edzett sportolók életét is veszélyezteti, és a sportvilágban számos esetben történt tragédia ebből kifolyólag. Június végén egy 18 éves magyar focista hunyt el edzés közben, a dán válogatott játékosa, Christian Eriksen pedig a csodának, és az orvosi stábnak köszönheti, hogy túlélte hirtelen szívmegállását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.