A fiatal, debreceni sportoló váratlanul lett rosszul a pályán, de a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően nem történt tragédia.

A SOCCA Józsa Liga III. fordulójának mérkőzésen a kapu előtt esett össze a Józsai SZTSE nevű focicsapat egyik játékosa. A fiatal sportoló csapattársai és az ellenfél játékosai is azonnal tudták, hogy segíteniük kell rajta. A jelenlévők azonnal megkezdték az elsősegélynyújtást, majd sokadik próbálkozásra sikerült újraéleszteni a játékost. Az időközben megérkező mentősök, ezután átvették az ellátást és kórházba szállították – számolt be róla a Bors.

A kapu előtt esett össze a fiatal focista (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A klub elnöke, Őri Krisztián később tájékoztatást adott a focista jelenlegi állapotáról, aki szerencsére már jobban van és otthonában lábadozik.

A hirtelen szívhalál edzett sportolók életét is veszélyezteti, és a sportvilágban számos esetben történt tragédia ebből kifolyólag. Június végén egy 18 éves magyar focista hunyt el edzés közben, a dán válogatott játékosa, Christian Eriksen pedig a csodának, és az orvosi stábnak köszönheti, hogy túlélte hirtelen szívmegállását.