A bátor feleség mentette meg férje életét a brutális vihartól Sellyén: "Biztos voltam benne, hogy meghalok"

Forrás: KenWalker/commons.wikimedia.org -
halál élet házasság feleség életmentés vihar férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas élményekben volt része a Sellyén élő házaspárnak. A férfi biztos volt benne, hogy meg fog halni, de felesége megmentette az életét.

Szinte pillanatok alatt elmosta a várost a hatalmas jégeső. A pusztítás következtében több száz ház teljesen lakhatatlanná vált, ám ha ez még nem lett volna elég, néhány helyi lakos élete is veszélybe került.

Nem csak a házakban tett károkat a vihar, de kis híján egy férfi is életét vesztette.

Matancic Joszip és családja háza elé szirénázó mentőautó érkezett, hiszen a szerencsétlen férfit majdnem agyonverte a jég.

A pusztítás következtében több száz ház teljesen lakhatatlanná vált, ám ha ez még nem lett volna elég néhány helyi lakos élete is veszélybe került. Forrás: KenWalker/commons.wikimedia.org

„Öt óra lehetett, épp a medencében áztattam magam, amikor láttam, hogy keletről fekete felhők jönnek. Azt hittem, nem lesz komoly, de pár esőcsepp után akkora jegek estek, mint az öklöm. Amint kidugtam a fejem a vízből, megsorozta a jég.

Két helyen is megsebzett, az egész medence tiszta vér volt. Biztos voltam benne, hogy meghalok. Végül a feleségem, Ildikó mentette meg az életemet: egy műanyag ládát tett a fejére, hátraszaladt értem a kertbe. Együtt bebújtunk a láda alá, és bemenekültünk a házba, de a hasam így is csupa kék-zöld lett"

- mesélte a Blikknek Matancic Joszip.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.