Hatalmas károkat okozott a tegnapi jégvihar hazánkban: itt várható további zivatar

zivatar kánikula zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap hazánkban helyenként mandarin nagyságú jég esett, bizonyos területeken a víz hömpölygött az utcákon. Az előrejelzések szerint folytatódik a kánikula, helyenként a rekkenő hőséget zivatarok törik meg. 

Szombat


A Dunántúlon napos, gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A keleti tájakon ugyanakkor erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és zápor, zivatar is kialakul - főleg reggelig, illetve estétől. 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, folytatódik a kánikula. Az északias szél csak néha élénkül meg.


Vasárnap


A napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és eleinte inkább csak az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében, délután már több helyen törhet ki zivatar. Marad a 30 fok körüli maximum.

Hétfő


Többórás napsütésre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő frissítő zápor, vagy zivatar. Ismét országos hőség valószínű 30-35 fok közötti csúcsértékkel. A keleties szél megélénkül.

Kedd


A nap nagy részében sok napsütés várható, csak estefelé növekszik meg a felhőzet, és északnyugaton már zivatarok is kialakulnak. 35 fok körüli rekkenő hőség várható.

Szerda


Erősen felhős idő ígérkezik többfelé esővel, záporral, zivatarral. A legtöbb helyen véget ér a hőség, 25-30 fok köré gyengül a felmelegedés. Erős lesz az északnyugati szél - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.