Tetőzik a kánikula: ilyen forróság talán még az idén nem volt - Erre számíts!

kánikula időjárás Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
38-40 fokos kánikula lesz az elkövetkező napokban. A nagy meleg megviseli a szervezetünket, az idei hőhullámok veszélyesebbek az eddigieknél. 

Kedd


Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Délután nyugat felől megnövekszik ugyan a felhőzet, de csak néhol fordul elő zápor vagy zivatar. Országos hőség, délen forróság várható, 31-39 fokkal. A délnyugati szél megélénkül. Melegfronti hatással számolhatunk.

Fotó: Szabó Gábor - Origo


Szerda


Nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon már szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Marad a tikkasztó meleg: délután 33-38°C lesz.

Csütörtök


Többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre eső területeken fordul elő zápor, zivatar. Az esti órákban a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatarrendszer is pusztíthat. 29-36 fok lesz a csúcsérték.

Péntek és szombat


Erősen gomolyfelhős időre van kilátás, és mindkét nap többfelé valószínű ismétlődő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 23-30 fok közé gyengül a nappali felmelegedés - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.