38-40 fokos kánikula lesz az elkövetkező napokban. A nagy meleg megviseli a szervezetünket, az idei hőhullámok veszélyesebbek az eddigieknél

Kedd
Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Délután nyugat felől megnövekszik ugyan a felhőzet, de csak néhol fordul elő zápor vagy zivatar. Országos hőség, délen forróság várható, 31-39 fokkal. A délnyugati szél megélénkül. Melegfronti hatással számolhatunk.

Fotó: Szabó Gábor - Origo


Szerda
Nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon már szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Marad a tikkasztó meleg: délután 33-38°C lesz.
Csütörtök
Többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre eső területeken fordul elő zápor, zivatar. Az esti órákban a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatarrendszer is pusztíthat. 29-36 fok lesz a csúcsérték.
Péntek és szombat
Erősen gomolyfelhős időre van kilátás, és mindkét nap többfelé valószínű ismétlődő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 23-30 fok közé gyengül a nappali felmelegedés - írja a Köpönyeg