Hazánkban is kötelező lehet az oltás ezekben a munkakörökben

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
kötelező munkakör oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma hoz döntést a harmadik oltás kérdéséről az operatív törzs -  jelentette be Gulyás Gergely. A kormány szerint a koronavírus negyedik hulláma még nem jelent meg hazánkban, de ez megváltozhat.

A kabinet azt javasolja mindenkinek, hogy csak abban az esetben utazzanak külföldre, ha már mindkét oltást megkapták.

A magyar kormány továbbra sem akar általános, kötelező koronavírus elleni oltást bevezetni, de meg kell vizsgálni, hogy bizonyos helyeken és munkakörökben erre van-e lehetőség, például az egészségügyben.

Magyarországon a járvány negyedik hulláma attól függő, hogy mennyien oltatják be magukat.

Gulyás Gergely: Nálunk is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás néhány munkakörben Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

A kormány szerint mindent meg kell tenni, hogy magasabb legyen az átoltottság. Lépéseket terveznek a 12-15 évesek (ahol csupán 12 százalékos a beoltottság), valamint a 60 év felettiek beoltása érdekében (a 60-64 év közöttieknek csak 67 százaléka van beoltva, de a 90 év felettieknél is csak 73 százalék az arány) is - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

A konkrét döntésekkel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel jelentkezik majd be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.