Felfoghatatlan! Óriási felfedezést tettek a Marson

Forrás: Shutterstock -
Mars bolygó felfedezés marsjáró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új tanulmányokkal hozakodott elő a NASA. Talán sosem volt élet a Marson?

A legújabb kutatások és bizonyítékok szerint megdőlni látszik az a tézis, hogy valaha élet volt a Marson. Ugyanis a NASA Curiosity marsjárója meglepő felfedezést tett a Gale-kráterben, azaz abban az egykori tóban, ami akkor jött létre, amikor egy aszteroida közel 4 milliárd évvel ezelőtt nekiütközött a Marsnak.

Arra lehet következtetni,hogyha voltak is itt az ősi életet bizonyító nyomok, a bolygó ezen részéről biztosan el is tűntek. Forrás: Shutterstock

A kutatók vizsgálatai szerint a kráterben található minták csak a várt mennyiségű agyagásvány felét tartalmazzák, viszont nagy mennyiségű vas-oxid van bennük, ami a Mars rozsdás árnyalatát adja - írta a livescience.com.

A kutatócsoport egyöntetűen úgy tartja, hogy a geológiai eltűnés oka az ásványi anyagokban gazdag agyagrétegekbe szivárgó magas sótartalmú víz, azaz sóoldat. Ebből arra lehet következtetni, ha voltak is itt az ősi életet bizonyító nyomok, a bolygó ezen részéről biztosan el is tűntek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.