Medvetámadás történt egy cirkuszban: a közönség végignézte, ahogy az állat az idomárt marcangolja

Forrás: Thinkstock -
Oroszország cirkusz medvetámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Medvetámadás történt egy cirkuszban az oroszországi Berezovszkijban. A nézők szeme láttára rontott rá a medve az idomárra az előadás közben. A közönség kénytelen volt végignézni a szörnyűséget.

A beöltöztetett állat mutatvány közben elkapta a nő lábát és karmaival marcangolni kezdte. A többi cirkuszi dolgozónak szerencsére sikerült elvonnia a dühös medve figyelmét, így a sérült idomár megmenekült. Helyi hírek szerint az állat nem először támadta meg gazdáját, az előadás pedig a sérülés ellenére is folytatódott.

A medve nem egy kedves kis plüss maci Forrás: Thinkstock

Az orosz rendőrség nyomozást kezdett az ügyben, ugyanis szerették volna tudni, hogy a cirkusz dolgozói megsértettek-e bármilyen előírást. Kiderült, hogy nem volt kerítés és korlát a nézők és a vadállat között - írja a Bors.

A cirkusz szóvivője elmondta, hogy a medvék most párzási időszakban vannak, és tulajdonképpen nem történt semmilyen említésre méltó esemény.

A VITA orosz állatjogi csoport tagjai azonban nem hagyták szó nélkül a dolgot, és felszólították a hatóságokat, hogy tiltsanak be minden élő állattal történő előadást a cirkuszokban.

Elszaporodtak a medvetámadások az elmúlt napokban: egy 53 éves férfit is medvetámadás ért Kápolnásfaluban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.