Medvetámadás történt egy cirkuszban az oroszországi Berezovszkijban. A nézők szeme láttára rontott rá a medve az idomárra az előadás közben. A közönség kénytelen volt végignézni a szörnyűséget.

 A beöltöztetett állat mutatvány közben elkapta a nő lábát és karmaival marcangolni kezdte. A többi cirkuszi dolgozónak szerencsére sikerült elvonnia a dühös medve figyelmét, így a sérült idomár megmenekült. Helyi hírek szerint az állat nem először támadta meg gazdáját, az előadás pedig a sérülés ellenére is folytatódott. 

A medve nem egy kedves kis plüss maciForrás: Thinkstock

Az orosz rendőrség nyomozást kezdett az ügyben, ugyanis szerették volna tudni, hogy a cirkusz dolgozói megsértettek-e bármilyen előírást. Kiderült, hogy nem volt kerítés és korlát a nézők és a vadállat között - írja a Bors

A cirkusz szóvivője elmondta, hogy a medvék most párzási időszakban vannak, és tulajdonképpen nem történt semmilyen említésre méltó esemény. 

A VITA orosz állatjogi csoport tagjai azonban nem hagyták szó nélkül a dolgot, és felszólították a hatóságokat, hogy tiltsanak be minden élő állattal történő előadást a cirkuszokban.

Elszaporodtak a medvetámadások az elmúlt napokban: egy 53 éves férfit is medvetámadás ért Kápolnásfaluban.