Aggasztó hírek: az utolsó pillanatban is törölhetik az olimpiát

Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi -
Tokió 2020 ötkarikás játékok aggasztó koronavírus törlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több aggasztó hír kerül napvilágra Tokióból. Folyamatosan figyelik a fertőzöttek számát, és arra is felkészültek, ha szükséges újratárgyalják a forgatókönyvet.

A Tokió 2020 szervezőbizottságának ügyvezetője, Muto Tosiro nem zárja ki, hogy a koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt az utolsó percben elhalaszthatják az ötkarikás játékokat, amelynek a nyitóünnepségére pénteken kerülne sor. Ezt egy újságírói kérdésre válaszolva mondta el keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy:

folyamatosan figyelik a fertőzöttek számát, és már készülnek arra, ha indokolt megtárgyalják a lehetséges forgatókönyveket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a játékokon részt vevő sportolóknak a versenyük előtt hat órával negatív koronavírustesztel kell rendelkezniük ahhoz, hogy indulhassanak.

A japán kormány a koronavírus-járvány és az emelkedő esetszámok miatt július 12. és augusztus 22. között rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban. Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Muto Tosiro elmondta, arról, hogy azoknak a versenyzőknek, akiknek pozitív lett a tesztjük mikor lesz lehetőségük elhagyni a karantént, az illetékes hatóságok határoznak.

A sportesemény augusztus 8-ig tart majd – írta az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.