Itt vannak a friss hazai koronavírus-adatok: nincs új áldozata a járványnak

Forrás: AFP/Jorge Guerrero -
COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványnak, de újabb 85 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 588 272 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 357 511-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 809 101-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 30 020, és 745 277 ember tekinthető gyógyultnak.
Kórházban 67 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 33 804-re csökkent. Hatósági házi karanténban 1376-an vannak, a mintavételek száma 6 284 811.

Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Azt írták: a regisztráltak száma meghaladta az 5,5 millió és 94 százalékuk már fel is vette az oltást. Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb ország - írták. Hozzátették: a delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.