Újabb vakcinával olthatóak a 12 év felettiek: nálunk is engedélyezték

vakcina oltás Moderna koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség döntött: Modernával is olthatóak a 12 év felettiek, így hazánkban is kaphatják ezt a vakcinát.

Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása. Így a Pfizer mellett már ezzel a vakcinával is lehet oltani ezt a korosztályt.

A gyermekeket továbbra is a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni oltásra, és az érvényes regisztrációval rendelkező kiskorúak számára is automatikusan lehet időpontot foglalni az EESZT honlapján. Aki nem tud időpontot foglalni, az a háziorvosától is kérheti a gyermek oltását.

Modernával is olthatóak a 12 év felettiek - Képünk illusztráció Forrás: 123rf.com

Mostanáig a 12-15 éves korosztályban 63 ezren regisztráltak oltásra és 76%-uk már megkapta a védőoltást, a 16-17 éves korosztályban több mint 100 ezren regisztráltak és 90% -uk már élt az oltás lehetőségével, a 18-19 évesek közük 112 ezren regisztráltak és 94%-uk már meg is kapta az oltást - írták a Koronavírus.gov.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.