Kozák Luca elesett az olimpián. Nem jutott döntőbe 100 méter gáton, az első gát lefékezte, a hetedik megállította.

Kozák Luca sokkal jobb olimpiai szereplésre számított. Az elődöntőben nem ért célba, így nem jutott be a fináléba 100 m gáton vasárnap a tokiói olimpián. 

Sírva hagyta el a pályát.  

Kozák Luca összetört a sikertelen futam miatt.Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

A 25 éves futó a szombati előfutamból helyezéssel, 12.97 mp-cel a harmadik helyen célba érve jutott tovább. Az olimpia előtt úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évek eredményei alapján 12.65 és 12.70 közötti idővel lehet bekerülni az olimpiai döntőbe, ő pedig szeretne azok között lenni, akiknek erre van esélyük.

Luca az elődöntőben nem jól rajtolt, de kezdett felzárkózni, ám féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett.

"A harmadik-negyedik gátnak aláfutottam, aztán a hetediket letalpaltam és ennyi volt. Ez van, amikor nem magamra figyelek, csak megyek előre" - nyilatkozott Kozák Luca. - "Most rengeteg érzelem van bennem, nem így jöttem ki, hogy ez lesz a vége. De lesz még olimpiám. Bíztam benne, hogy 12.80-on belüli időt tudok futni. Megyünk tovább, jövőre sok nagy verseny lesz, remélem, előbb-utóbb odakerülök a legjobbak közé" – nyilatkozta a sportoló.