Ahogy megírtuk, Vitray Tamás is kifejtette a véleményét Hosszú Katinka olimpiai szereplésével kapcsolatban. Amit mondott, sokaknak nem tetszett. A sportriporter most arról beszélt: kiforgatták a szavait. 

Vitray azt állítja, kiforgatták a szavait, úgyhogy a következőket még hozzátette: 

"Szilágyi Áronért joggal rajongunk a három olimpiai aranyáért. Katinka éppen úgy hármat szerzett, számos világcsúcsot úszott. Olvasom, hogy tizenötszörös Európa-bajnok is. Valaki kiszámolta, hogy a tiszteletére hatvankilenc alkalommal játszották el nemzetközi versenyen a Himnuszt. Mit mondjak még?!  Igen, úgy vélem, sejtette, hogy nincs optimális versenyállapotban, de nem próbált – mondjuk – betegségre hivatkozva menekülni. Én erre utaltam, ezt mondtam el a rádiós beszélgetésben. Meg azt, hogy hagyták belemenni a vezetők szó nélkül a túlvállalásba, a teljesíthetetlenbe. Pedig visszaléphetett volna, tisztességből mégsem tette. Arra, hogy egyes fórumok kiforgatják a szavaimat, nem kívánok reflektálni, olyan mélyre nem süllyedek. Pedig néha nagyon nehéz ilyenkor hallgatni" - nyilatkozta a Blikknek. 

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A sportriporter korábban így fogalmazott: "Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. Nem vezető az, aki biztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele?"