Szörnyű tragédia! Zárt autóban hagyott kislány halt meg a hőségben

Forrás: Dreamstime -
gyerekhalál hőség autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négyéves kislány holttestére bukkantak egy zárt autóban az északnyugat-boszniai Donja Piskavicában - közölte a helyi sajtó vasárnap, a horvát újságok pedig arról írtak, az ismert nyaralóhelyen, Porecben a rendőrség letartóztatott egy német párt, mert két gyermeküket és kutyájukat a zárt autóban hagyták a tűző napon, amíg bevásároltak.

A Nezavisne Novine című boszniai napilap internetes oldalának beszámolója szerint a Banja Lukához közel eső faluban egy ház udvarán találták meg a zárt autóban a négyéves kislányt, aki feltételezhetően a hőség miatt vesztette életét. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan került az udvaron parkoló autóba a kislány.

A poreci rendőrök viszont azonnal letartóztatták azokat a német állampolgárokat, akik hat és nyolc éves gyermekeiket hagyták a tűző napon zárt autóban egy órára, amíg elmentek bevásárolni - közölte a Jutarnji List. Az autóba zárt gyermekekről és kutyájukról a járókelők tettek bejelentést a rendőrségen. A gyerekeket azonnal kórházba szállították, a szülők ellen a gyermekek jogainak megsértése és állatkínzás miatt indult eljárás.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A Balkánon a napokban rendkívül magas, 40 Celsius-fokot is meghaladó hőmérsékleteket mértek, a térség országainak mindegyikében vörös riasztást adtak ki a hőség miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.