Elbocsájtotta azokat a dolgozóit, akik nem olttatták be magukat a médiacsoport

Forrás: 123rf.com -
oltás CNN koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A CNN amerikai médiacsoport elbocsájtotta három alkalmazottját, mert a koronavírus ellen beoltatlanul érkeztek az irodai munkába - adta hírül pénteken a Reuters hírügynökség a CNN belső levelezése alapján.

Az alkalmazottaknak címzett levében Jeff Zucker, a hírtelevízió elnöke közölte: a cég zéró toleranciát hirdetett a be nem oltottság ellen, és megköveteli dolgozóitól, hogy beoltassák magukat, ha kollégákkal közösen dolgoznak akár irodában, akár terepen.

"Hónapok óta világosan tudattuk elvárásunkat, hogy ne legyen zűrzavar" - írta Zucker.
A CNN mindemellett az Egyesült Államokban lévő részlegeibe a dolgozók visszatérésének kezdetét szeptember 7-éről október közepére tolja el, és kötelezővé tette a maszk viselését Los Angeles-i, washingtoni és atlantai szerkesztőségeiben. A szigort a fertőzések újabb terjedése miatt rendelte el a cég.

Forrás: 123rf.com

Hogy melyik egységétől menesztette a három alkalmazottat a CNN, az nem derült ki a feljegyzésből.
A cég legtöbb irodájába egyébként szabad bejárásuk van alkalmazottaknak, amennyiben az összes szükséges oltást felvették.

Az Egyesült Államokban több vállalat szigorít járványmegelőzési politikáján. A United Airlines légitársaság vezetése pénteken bejelentette: biztonsági megfontolásból úgy döntött, hogy oltásra kötelezi mind a 67 ezer alkalmazottját. A dolgozóknak október végéig kell beadatniuk maguknak a vakcinákat. A cég becslése szerint pilótái 90, utaskísérőinek pedig 80 százaléka már be van oltva.
A légitársaság közölte azt is, hogy nem tervezi elvárni az utasoktól is a beoltottságot.

Korábban a Google, a Disney és az NFL szintén kötelezővé tette az oltakozást a munkatársainak. Joe Biden amerikai elnök a múlt héten jelentette be, hogy a szövetségi kormányzat alkalmazottainak vagy be kell oltatniuk mgukat, vagy hetente vírustesztet kell végeztetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.