Kiderült, ez lesz Törőcsik Mari velemi házának a sorsa

Forrás: Eöri Szabó Zsolt/Eöri Szabó Zsolt
Forrás: Eöri Szabó Zsolt/Eöri Szabó Zsolt -
Maár Son Törőcsik Mari Maár Teréz Maár Gyula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy az köztudott, Törőcsik Mari és férje, Gyula két gyermeket neveltek fel együtt. A vér szerinti lányukat, Terézt, illetve a Vietnamból örökbe fogadott fiukat, Sont, aki később visszatért szülőhazájába és ott is nősült meg. A színésznő halálála után kérdés volt, ki örökli a velemi házat, ám mint kiderült, Törőcsik ezt már rég eldöntötte. 

Törőcsik Mari, háromszoros Kossuth-díjas művésznő még 2014-ben a lányának, Teréznek ajándékozta velemi otthonát, így egészen biztos, hogy a Vietnámból örökbefogadott fia nem örököse az épületnek. A fiú tisztában van anyja döntésével – tudta meg a Bors.

"Van egy szép otthonom, és elfogadom anyám akaratát" – nyilatkozta a lapnak a férfi, aki még évekkel ezelőtt súlyos betegségen esett át, a gyógyulására pedig Törőcsik küldött neki pénzt.

A házat egyébként a helyi önkormányzat is megvásárolná, hogy emlékházként működtesse, de azt még nem tudni, hogy Teréz ezt szeretné-e.

"Ritkán beszélek a lánnyal a terveiről, de úgy rémlik, hogy egyszer megjegyezte, annak adja el a házat, aki a legtöbbet adja érte. Abban biztos vagyok, hogy nem kíván ideköltözni" – mondta a lapnak Margitka, Törőcsik szomszédja.

Forrás: Eöri Szabó Zsolt/Eöri Szabó Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.