Travis Alexanderre holtan találtak a fürdőszobájában, miután szeretője, Jodi megölte. A nő elvágta a torkát, és 27-szer szúrta meg.

A gyilkosság előtt még lefeküdtek egymással, és pikáns felvételeket készítettek egymásról. Majd elszabadult a pokol. A nő azért gyilkolta meg szeretőjét, mert az nem akart vele együtt élni.

A pár eleinte távkapcsolatban élt, leveleztek egymással. Travis azonban mormon vallású volt, nem szabadott volna más egyház tagjaival találkoznia. A nő vallást váltott a férfi kedvéért, így ezután már hivatalosan is együtt lehettek. 5 hónap után azonban Travis kidobta Jodit, aki összetört és nem tudta elfogadni ezt. Azt találta ki, hogy legalább nyitott kapcsolatban legyenek együtt. 2008. június 4-én szexeltek utoljára, akkor történt a gyilkosság.

Travis munkatársai aggódni kezdtem, mert napokig nem hallottak róla. Elmentek a lakásához, ahol szörnyű látvány fogadta őket. Jodi először azt mondta a rendőröknek, hogy betörtek hozzájuk, két idegen megölte Travist, és őt is megtámadták. Később a történt úgy módosult, hogy Travis rátámadt, megerőszakolta és ő önvédelemből ölte meg.

Jodit végül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a feltételes szabadság lehetősége nélkül.