Kiderült, hogy egészségesebb-e a csapvíz a palackozottnál

csapvíz palackozott víz kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss spanyol tanulmány azt állítja, hogy a palackozott víz környezetterhelése a csapvíz 3500-szorosa.

"A palackozott víz előállítása 3500-szor annyi környezeti forrás felhasználásával jár, mint a csapvízé, az ökológiai rendszerekre gyakorolt hatása pedig 1400-szorosa annak" - idéz egy friss spanyol kutatást a Nuus.

A klórozással vízbe kerülő trihalometánok (THM) nagy mennyiségben daganatos betegségek kialakulásához vezethetnek, ám a kockázat elenyésző, az Eu szabályozza ezeknek az anyagoknak az egészségügyi határértéket.

A kutatás vezetője szerint az egészségügyi érvek nem indokolják a palackozott víz széles körű használatát, ráadásul a palackos víz előállítása sokkal jobban szennyezi a környezetet, mint a vezetékes víz használata.

A kutatók szerint a közösségi vízrendszereket kellene fejleszteni, és tudatósítani az emberekben azt, milyen környezeti károkat és extra költségeket jelent a palackozott víz fogyasztása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.