Tragikus kimenetelű volt a Pegasus légitársaság Isztambul-Amszterdam járatának kényszerleszállása a budapesti repülőtéren.

A kapitány szerint azért volt szükség az út megszakítására, mert egy 67 éves holland férfi rosszul lett a gép fedélzetén repülés közben. A személyzet és az utasok mindent megtettek annak érdekében, hogy megmentsék a férfi életét, és már a levegőben megkezdték az életmentő beavatkozást. Leszállást követően a repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service emberei folytatták az újraélesztést, de sajnos nem jártak sikerrel. A 67 éves férfi életét már nem tudták megmenteni.

A repülőgépen utazó férfi életét sajnos nem tudták megmenteni.Forrás: Shutterstock

 „Pegasus légitársaság Isztambul-Amszterdam járata egy 67 éves, holland állampolgárságú férfi rosszulléte miatt Budapesten megszakította útját csütörtök délelőtt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service munkatársait 9:35-kor riasztották a repülőgéphez, amely 10 perccel később szállt le a budapesti repülőtéren."

„Az utasok és a személyzet már a levegőben megkezdték a férfi újraélesztését, a leszállást követően az ams pedig azonnal folytatta az életmentő beavatkozást. Közel 45 percen keresztül küzdöttek az utas életéért, de sajnos a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére sem sikerült őt megmenteni" – nyilatkozta a Budapest Airport.

Nemrégiben szintén kényszerleszállást kellett végrehajtania egy repülőgépnek Magyarországon. A leszállás közben megrongálódott a repülőgép futóműve.