Döghússal, patkánnyal és kígyóval etették gyerekeiket a Baranya megyei szülők

Forrás: Shutterstock -
verés Baranya megye gyerekek erőszak szexuális bántalmazás bántalmazás kegyetlenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Baranya megyei Kisvaszar egyik családi házában borzasztó körülmények között élt hat gyermek a szüleivel. A család egy mindössze 20 négyzetméteres házban húzta össze magát, mindenki egy ágyon osztozott, ráadásul a szülők brutálisan bántalmazták a gyerekeiket, akik később nevelőszülőkhöz kerültek, ám megpróbáltatásaik ott sem értek véget. 

A házba még a háziállatok is bejártak, a családnak sokszor nem volt étele, ezért döghúst, patkányt és kígyót is fogyasztottak. De nem ez volt a legnagyobb szörnyűség, amit a négy lánynak és két fiúnak át kellett élni, hanem a szüleik brutalitása. Volt, hogy a legkisebbik fiút a szekrénybe zárták és nem adtak neki enni, a másik fiú pedig azt állította, hogy édesanyja szexuálisan bántalmazta őt.

A higiéniai körülményekre hivatkozva 2012-ben a gyerekeket kiemelték a családból, nevelőszülőkhöz kerültek. Miután fény derült a kínzásokra is, a szülőket börtönbe zárták. 2013-ban a Baranya Megyei Bíróság az apát 15, az anyát 13 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte - írta a Blikk.

Szörnyűségeket kellett átélni a négy lánynak és a két fiúnak. Forrás: Shutterstock

A gyerekeket nevelőszülők vették magukhoz, azonban újra kezdődtek a bántalmazások, kínzások. A lányokat rendszeresen házakhoz küldték takarítani, a pénzt pedig elvették tőlük. Megverték, és a nevelőapa szexuálisan is zaklatta őket.

Állítólag a faluban az emberek tudtak a kegyetlenségekről, a hatóságokat mégsem merték értesíteni. Végül az ügyészség a nevelőapával szemben vádat emelt szexuális erőszak bűntette miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.