Buszbaleset az M7-esen: az áldozatok egy részét nem tudták azonosítani, annyira összeroncsolódtak a testek

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
halál áldozat buszbaleset M7
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcan vesztették életüket abban az autóbuszban, amely vasárnap hajnalban Szabadbattyánnál átszakította az M7-es autópálya szalagkorlátját és egy felüljáró pillérének ütközött. A szerencsétlenségben nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. Sajtóértesülések szerint az áldozatok egy részét még nem sikerült azonosítani. 

A tragikus buszbaleset hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon.
A buszon 56-an utaztak, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Az M1 vasárnap délutáni tudósítása alapján Siófokon egy sérültet kezelnek életveszélyes állapotban, további két ember szorul még ápolásra, nyolcat pedig hazaengedtek.

Ugyancsak az M1 műsorában hangzott el, hogy székesfehérvári kórházból 17 sérültet hazaengedtek, további kettőt azonban bordatöréssel, egyet pedig combnyaktöréssel kezelnek.

Nyolcan vesztették életüket a felüljáró pillérének ütköző járműben Forrás: MTI/Mihádák Zoltán


A balesetet szenvedett jármű Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított. Sajtóinformációk szerint a buszt egy külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda, a Volmer-Tours Kft. bérelte. A társaság név nélkül nyilatkozó munkatársa elmondta, a balesetben elhunyt a buszvezető is.

Az áldozatok egy részét még nem tudták azonosítani, annyira összeroncsolódtak a holttestek.

A sérülteket négy kórházban ápolják, vannak köztük gyerekek is - írja a 168 óra.

Az utazásszervező cég honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.
Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 15 óra 30 perc után indulhatott meg újra a forgalom - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.