Az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt buszbaleset sérültjei közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, ellátásuk folyamatos - hangzott el az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában.

Az M1 információi szerint a szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak, az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is. A műszaki mentés feltehetően még órákig eltarthat.

A szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak - Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.
Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán jelezte, az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő utasoknak. Korábban kiderült, hogy elalhatott vagy rosszul lehetett a sofőr, de a műszaki hiba sem kizárt - írja az MTI.