Sokkoló! Családjának majdnem az összes férfitagja rendszeresen erőszakolta a magyar kislányt

Forrás: Shutterstock -
ügyészség nemi erőszak pedofil kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kiskorú lánnyal akarata ellenére hosszabb időn keresztül édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is szexuális cselekményeket végzett. A másodfokú Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak büntetésének súlyosítását indítványozta.

A fellebbviteli főügyészség mind a négy vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. Az ügyészség álláspontja szerint végleges hatállyal kell eltiltani őket bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba állnak. Az ügyészség továbbá az egyik vádlott szülői felügyeleti joga megszüntetését is indítványozta - írja az Ügyészség.hu.

A Székesfehérvári Törvényszék különböző súlyos minősítésű folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt I. rendű vádlottat és IV. rendű vádlottat 10-10 év, II. rendű vádlottat 9 év, III. rendű vádlottat 14 év fegyházbüntetésre, és valamennyiüket 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a kiskorú kislánnyal kifejezett akarata ellenére hosszabb időn keresztül édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is, utóbbiak azonos alkalommal, együtt is, egymás tevékenységéről tudva, szexuális cselekményeket végeztek, illetve végeztettek.

A másodfokú ügyészség szerint külön felmentő rendelkezéseknek nincsen helye. Az ügyészség szerint a vádlottak büntetését súlyosítani kell, mivel az irányadó középmérték 10 év. A kiszabott szabadságvesztés büntetésekben viszont nem fejeződik ki, hogy a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, szigorú büntetőjogi következményekkel kell hogy járó, erkölcsileg soha meg nem bocsátható bűncselekményeket követtek el. A szabadságvesztés tartama egyik vádlott esetében sem elégséges a büntetési célok eléréséhez. A súlyosító körülmények nem kaptak megfelelő értékelést a szabadságvesztés büntetések mértékének meghatározásakor. Ezért a kiszabott fegyházbüntetések súlyosítását tartja indokoltnak az ügyészség.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.