Még mindig nem tudni, mi okozta a vasárnap hajnali buszbalesetet az M7-esen. A tragédiában meghalt az éppen pihenő sofőr édesanyja is, K. János pedig - édesapja elmondása szerint - önmagát hibáztatja, ugyanis tőle kapta Gizella az utat 70. születésnapjára. A szakértő szerint a baleset kivédhetetlen volt

 "Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok. Képtelenség a történtekről bővebben beszélnem. Folyamatosan az édesanyám jár a fejemben" - mondta a Borsnak a férfi, aki imádta a szüleit, velük lakott. 

K. János édesapja elmondta, hogy fia magát vádolja a tragédiáért. "Igyekszem nem faggatni a baleset körülményeiről, persze mégis ki-kibukik belőle néhány emlék. Azt mondogatja, hogy elvitte az anyukáját nyaralni, de haza már nem hozta. Most csak Gizellát tudta elhívni. Az út előtt kiderült, hogy mégis lett volna még egy hely, de inkább itthon maradtam. A feleségem nagyon várta az utat, és még azelőtt beszéltünk telefonon, hogy hazaindultak. Jól érezte magát" - nyilatkozta a férfi. 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

 A Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító autóbusz vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyánnál átszakította a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének ütközött.
A balesetben nyolcan életüket vesztették, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg.