Szellemek parancsára gyújtott fel egy házat a tiszakécskei nő

gyújtogatás szellemek Tiszakécske felgyújtotta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hangokat hallott a fejében az a tiszakécskei nő, aki felgyújtott egy házat, miközben két ember is bent aludt.

A Kecskeméti Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a tiszakécskei nőt.

Az elsőfokú ítélet szerint 2019. szeptember 14-én a sértettek a ház hálószobájában nyugovóra tértek, azonban a náluk ideiglenesen elszállásolt vádlott nem tudott elaludni, nyugtalanul viselkedett, szellemek jelenlétét érezte, hangokat vélt hallani, akik őt és gyerekeit fenyegették.

A kora hajnali órákban a vádlott a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, illetve a nappaliban található bútort ismeretlen okból meggyújtotta, majd a korábban bőröndbe csomagolt személyes tárgyait magához véve a házat elhagyta. A hálószobában alvó férfi a tüzet észlelte, majd felébresztette párját, és mindketten az utcára menekültek.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A katasztrófavédelem a tüzet rövid időn belül eloltotta, a ház azonban lakhatatlanná vált.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője erős felindulásban elkövetett emberölés megállapítása, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a kiszabott szabadságvesztés súlyosítására tett indítványt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Ez is érdekelet: Szellem támadt a férfira az edzőteremben

Forrás: ugyeszseg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.