Nem a koronavírus a legveszélyesebb a gyerekekre, hanem ami után jön: erre figyelmeztet a gyerekorvos

Forrás: 123rf.com -
sokszervi gyulladás poszt-Covid koronavírus gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus újabb variánsa főként az oltatlanokat fenyegeti, így nagyon sok gyereket is. Veszélyes, mert könnyen megfertőzhetnek másokat. ráadásul a poszt-Covid náluk is komoly tünetekkel jelentkezhet. 

A koronavírus delta variánsa fertőzőképesebb, ezért az oltatlanokra még nagyobb veszélyt jelent, mint a vírus eredeti változata. A gyerekekre is nagyon kell figyelni, hiszen közöttük csak a 12 éven felüliek olthatóak, és habár a vírus rájuk minden bizonnyal nem hat olyan mértékben, mint egy idősebb szervezetre, könnyen átadhatják a fertőzést, ráadásul a poszt-Covid náluk is komoly tünetekkel jelentkezhet.

A poszt-Covid a gyerekekre is veszélyes Forrás: 123rf.com

A gyerekeknél sokszor tünetmentesen, vagy egészen apró tünetekkel zajlik le a betegség. Akár csak egy 1-2 napos nátha, vagy egy lazább széklet, vagy egy kis tüsszögés, köhögés.

Borsnak

Az egyik rettegett betegség pedig a sokszervi gyulladás.

Az egyik vezető tünet az elhúzódó lázas állapot. Gyengeség, aluszékonyság, bágyadtság, de akár eszméletvesztés is lehet.

Oltatlan fiatalokkal van tele az intenzív osztály: elkezdődhetett a negyedik hullám

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.