Szlávik János elárulta, mikor robbanhat be a járvány: "Elképzelhető, hogy újra kell maszkot hordani"

járvány maszkviselés Szlávik János Maszk koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus negyedik hulláma, úgy tűnik, Magyarországot sem kerüli el. Szlávik János arról beszélt, kik vannak veszélyben, és milyen intézkedések várhatók, ha berobban az újabb hullám.

Szlávik János elmondta, hogy a statisztikák alapján inkább járványügyi, mint klinikai szempontból, de fontos a fiatalok oltása. A főorvos azt is hozzátette, hogy

míg a korábbi variánsok csak a tünetek megjelenése előtt egy nappal fertőznek, addig a delta variáns már az azt megelőző két napban is.

Szlávik azt tanácsolja a szülőknek, hogy ha gyermekük akarja az oltást, akkor is adassák be neki, ha ők maguk nincsenek beoltva, hiszen a negyedik hullám kialakulóban van: tíz nagyvárosban emelkedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja.

Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa arról is beszélt, hogyha megemelkednek az esetszámok, elképzelhető, hogy újra maszkot kell hordani, de reméli, hogy lezárások nem lesznek.

Szlávik János: "Biztos fog kelleni harmadik oltás" - Videóhttps://www.life.hu/egeszseg/20210607-szlavik-janos-biztos-fog-kelleni-harmadik-oltas-video.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.