Tragikus: orvosi hiba miatt holtan szülte meg gyermekét az édesanya

Forrás: Shutterstock -
halál csecsemő kórház kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvosi figyelmetlenség és hanyagság miatt holtan szülte meg gyermekét egy édesanya a telfordi Princess Royal Kórházban. A kórház a szörnyű eset után elismerte, hogy nem figyelte megfelelően az anyát, és nem reagáltak megfelelően az aggodalmaira.

A 29 éves Charlotte Jacksont számos helyzetben megalázták, problémáit nem vették komolyan, aki orvosi műhiba miatt végül holtan szülte meg gyermekét.

A terhesség 38. hetében az orvosok császármetszést javasoltak a kismamának gyermeke, Jacob várható méretei miatt. A következő hónapban azonban a vizsgálatok során kiderült, hogy a magzat mozgása csökkent.

Az előre megbeszélt időpontban erős hasi fájdalmakkal érkezett a kismama a kórházba, ahol a panaszait nem vették komolyan: egy altatóorvos közölte vele, hogy valószínűleg csak bepisilt, és hazaküldte anélkül, hogy bárki megvizsgálta volna - írja a Daily Mail.

Tették ezt annak tudatában, hogy a kismama cukorbetegsége miatt veszélyeztetett terhes volt. Két nappal a történtek után Charlotte felhívta a kórházat, hogy segítséget kérjen, mivel ebéd óta ugyanis nem érezte, hogy a babája mozogna.

Amikor a nő bement a kórházba, az orvosok közölték vele, hogy kisbabája, Jacob meghalt, akit a következő napon világra kell hoznia.

"Jacob megszülése borzalmas volt. Szinte lehetetlen szavakba önteni az érzelmeket, tudva, hogy a gyermeked már meghalt. Bíztunk a kórházi személyzetben, de nagyon csalódtunk bennük. Semmi sem hozhatja vissza Jacobot. Ami a családunkkal történt, azt soha nem lehet elfelejteni"

- mondta el a megrázó részleteket a gyászoló édesanya.

A kórház elismerte, hogy a fiatal pár orvosi hanyagság miatt vesztette el a babáját. Azt is hozzáfűzték: nem figyelték körültekintően az anyát, és nem reagáltak megfelelően az aggodalmaira. Vizsgálat folyik az üggyel kapcsolatban.

Szörnyű halált halt a 14 hónapos csecsemő: egy mély hasadás és több zúzódás is volt a testén

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.