Aggasztó információ derült ki a Pfizer vakcinájáról: óriási bajt okozhat a kamasz fiúknál

Forrás: AFP -
vakcina COVID-19 aggasztó koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Köztudott, hogy a 16-18 éves korosztályt hazánkban is a Pfizer vakcinájával oltják, azonban most úgy tűnik, a fiúk körében súlyos megbetegedést okozhat.

Egészséges kamasz fiúkat oltottak be a Pfizer-BioNTech vakcinájával, azonban olyan kórházi kezelést igénylő mellékhatás jelentkezett egyeseknél, ami aggodalomra ad okot.

Kiderült ugyanis, hogy bizonyos esetekben a Pfizer vakcina szívgyulladást okozhat. Ez a tünet súlyos, akiknél kialakul, 86 százalékukat kórházba kell vinni.

Az amerikai kutatók úgy vélik, hogy a 12 és 15 év közötti egészséges fiúk nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba a vakcina ritka mellékhatásával, mintha elkapták volna a vírust - írja a Guardian a Kaliforniai Egyetem erről szóló kutatásáról. Az eddigi vizsgálatok alapján a szívproblémákat a második oltások okozzák, így vélhetően kivédhető a tünetegyüttes az egydózisos oltásokkal.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.