Ferenc pápa megérkezett Budapestre

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Ferenc pápa Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc pápa megérkezett vasárnap reggel Budapestre, a Liszt Ferenc-repülőtérre: a repülőgépen örömét fejezte ki, hogy Isten igéjét hozhatja magával az őt váróknak.A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére érkezett Magyarországra.

A pápa egyenként köszöntötte az újságírókat a Róma és Budapest közötti repülőúton vasárnap reggel. Ferenc pápa azt mondta, tudja, hogy sokan várják. Nagy örömnek nevezte azt is, hogy a pandémia miatt hosszú idő után ismét utazhat.

Az Alitalia légitársaság gépén az egyházfőt több mint hetven nemzetközi tudósító kíséri, közöttük öt magyar újságíró van - mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő. A pápa bejelentette, hogy Pietro Marini érsek a NEK mostani zárómiséjén tölti be utoljára a vatikáni ceremóniamester tisztségét, mivel püspöknek nevezték ki. A pápai gép Horvátországon keresztül tette meg az utat, nyolc óra előtt érkezett meg Ferihegyre.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ma véget ér az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A katolikus világesemény záró szentmiséjét Ferenc pápa mutatja be a budapesti Hősök terén. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis, vagyis a városért és a világért bemutatott szentmise hagyományosan a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. A fél 12-kor kezdődő szertartásra előzetesen 75 ezren regisztráltak, de regisztráció nélkül is részt lehet venni rajta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.