Sokkoló tragédia történt a kelet-romániai Ploiestiben. A kétéves ikrek, Moise Cristian Petrice és Beatrice-Erica Petrice egy lakóház 10. emeletéről zuhantak ki. A gyerekek édesanyja otthon volt, ám miközben barátnőjével beszélgetett, a kicsikre senki nem figyelt. 

A történtekre az anya és a barátnő is másképp emlékszik: egymást hibáztatják. Az édesanya, Andreea Violeta Petrice arról beszélt, hogy amíg ő nagyobb gyermekével foglalkozott, barátnőjére, Alinára bízta a kicsiket. Hozzátette, hogy a szobába lépve a gyerekek szobája fel volt dúlva és az ablak is nyitva volt, így arra a következtetésre jutott, hogy Alinának köze van a balesethez, ugyanis a gyerekei fel sem tudtak volna maguktól mászni a párkányra. Hozzátette, barátnője drogfüggő, amit a nő tagadott. 

Facebookon élőzött az édesanya, a kétéves ikrek kizuhantak a tizedikről (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Azóta kiderült, az édesanya nem a nagyobb fiával foglalkozott a tragédia idején, hanem a Facebook-on élőzött, és még akkor sem vette észre, mi történt, amikor a mentők szirénázva megérkeztek..  A hatóságokat a szomszédok értesítették: a gyerekeket nem tudták megmenteni. 

Szülő gondatlanság miatt évente nagyon sok kisgyerek zuhan ki az ablakon. Tragédiával végződött ennek a 3 éves kislánynak is a története.