Leonardo DiCaprio laborhúst készítő vállalkozásokat támogat

Forrás: Getty Images/Copyright: Franco Origlia/Franco Origlia -
marhahús környezetvédelem laborhús Leonardo DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leonardo DiCaprio laborban előállított húskészítményeket készítő vállalkozásokat támogat. A két startup közlése szerint a hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, amik marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből az állatok leölése nélkül.

Az Oscar-díjas amerikai színész tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában.
"A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit" - fejtette ki DiCaprio.

Forrás: Getty Images/Copyright: Franco Origlia/Franco Origlia

A színész régóta foglalkozik a környezet- és klímavédelem kérdéseivel és problémáival. A kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már, ami növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készít.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt. A mesterséges úton, laborban előállított, úgynevezett in vitro hús az ezzel foglalkozók szerint orvosolhatja a problémát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.